Sep 29, 2022

MEKTEBLIJE ISLAMSKOG CENTRA “RUMIJA” PRIPREMILE 30.000 OBROKA ZA GLADNU DJECU SVIJETA

MEKTEBLIJE ISLAMSKOG CENTRA “RUMIJA” PRIPREMILE 30.000 OBROKA ZA GLADNU DJECU SVIJETA

Danas su polaznici mekteba islamskog centra “Rumija” u okviru NVO organizacije “Feed my starving Children” sa svojim imamom Emil ef. Škrijeljom, učiteljicom Aidom i Odborom roditelja, učestvovali u pripremi 30.000 obroka za gladnu djecu Kambože, Zambije, Tajlanda, Somalije itd.

Polazeći od hadisa Muhammeda a.s., da “nije musliman onaj ko zanoći sit, a njegov komšija gladan” naša djeca su kroz ovaj program imala priliku da, ono što su naučili u mektebu teoretski, sprovedu i u praksi.
Vrijednost spremljenih namirnica iznosila je oko 7.000$, što predstavlja značajan doprinos naše zajednice.


Kroz druženje i humanitarni rad, stičući sevabe i čineći dobra djela, naši omladinci su uživali u svakom trenutku, što se može primijetiti i na slikama.
Ovo je prvi put da je naš islamski centar kao i mekteb, uzeo učešće u ovako značajnom projektu kojeg organizuju hrišćani.

Želja nam je, da se u dobru okupimo oko zajedničke nam riječi, da se Jedinome klanjamo, dobročinstvo činimo i gladne hranimo.
Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo članovima Odbora roditelja, Saneli Karastanović i Behidi Duškić, na ovoj inicijativi i ideji.
Molimo Uzvišenog da učini kabulom, te da naša djeca svojim radom i odgojem, uvijek budu uzor i naš ponos na oba svijeta.

O nama admin

Check Also

U Kazahstanu otvorena najveća džamija u Centralnoj Aziji

U Kazahstanu je otvorena Velika džamija Nur Sultan, najveća u Centralnoj Aziji. Plava kupola džamije …

Leave a Reply

Your email address will not be published.