Sep 27, 2023

Svečana dodjela diploma polaznicima mekteba za predškolski uzrast “Evlad” u Tuzima

Piše: Samir Kadribašić

Danas je, na kraju još jedne mektebske godine, u amfiteatru medrese održana svečanost dodjele diploma polaznicima nastave predškolskog uzrasta u mektebu “Evlad” Medžlisa Islamske zajednice Tuzi.

Svečanosti su prisustvovali glavni imam Medžlisa Tuzi Islam ef. Pepić, predsjednik medžlisa Vahid Dizdarević, imami Džemal ef. Dacić, Džihan ef. Hot, upravnica vrtića Sahiba Goga Dacić, te roditelji polaznika mekteba.

Na početku svečanosti odlomak iz Kur’ana je proučila mlada hafiza Arta Ljuljanović. Nakon toga prisutnima se obratila upravnica Sahiba Goga Dacić te uputila čestitke polaznicima i njihovim roditeljima. Ona je još naglasila da je ova generacija polaznika izuzetno vrijedna i zainteresovana za dalje učenje o vjeri.

Islam ef. Pepić obrativši se prisutnima, govorio je o značaju mekteba, te izrazio svoje zadovoljatvo postignutim rezultatom. Čestitao je polaznicima i njihovim roditeljima na ovom vrijednom uspjehu.

Za ovu svečanost mališani su priredili progodan program, a Elma Bektešević i Selma Krnić su izvele nekoliko ilahija.
Ne kraju svečanosti uručene su diplome i pokloni svim polaznicima mektebske nastave.

Mekteb “Evlad” u Tuzima je odgojno-obrazovna ustanova Islamske zajednice koja u svom radu poseban akcenat stavlja na odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta. Postoji već dvanaest godina u sklopu Medžlisa Islamske zajednice Tuzi.

 

O nama admin

Check Also

ROĐENJE MUHAMMEDA A.S. I JEZERO SAVEH

ROĐENJE MUHAMMEDA A.S. I JEZERO SAVEH Saveh je danas grad u Iranu, od oko 220 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.