Feb 9, 2023

Institut Časnog Kur’ana slavi diplomiranje stotina studenata vjerskih nauka

Institut Časnog Kur’ana slavi diplomiranje stotina studenata vjerskih nauka. Institut Časnog Kur’ana u Nadžafu, koji je pridružen Naučnom kompleksu Časnog Kur’ana u al-Abbasovom (p) svetom hramu, proslavio je diplomiranje stotina studenata kur’anskih nauka u okviru Kur’anskog projekta za vjerske studenata prirodnih nauka, koja se održava šestu godinu zaredom, uz prisustvo velikog broja vrlih studenata i studenata vjeronauka i zainteresovanih za kur’ansku problematiku.


Al-Mayali je dodao da je “ovogodišnji projekat obilježen pokretanjem (Važnog) programa, koji je pripremljen za grupu kur’anskih informatora, održavanjem specijalizovanih kurseva u institutu i njihovim slanjem u četiri gubernije, odnosno Basra, Dhi Qar, Wasit i Maysan, u prvoj polovini tekućeg mjeseca Ramazana u godini.” Važno je napomenuti da je ova svečanost, koja se održava šestu godinu zaredom, uključila završetak šeste sesije projekta i odavanje počasti prvim učenicima, direktorima vjerskih škola koje su bile domaćini ovih kurseva i profesorima. također je uključila izložbu fotografija o aktivnostima Kur’anskog instituta.

O nama admin

Check Also

Alhambra biser islamske civilizacije u srcu Španije

Palata Alhambra u Španiji, jedno od najvažnijih djela islamske arhitekture izgrađene znanjem i umjetnošću andaluzijske …

Leave a Reply

Your email address will not be published.