Sep 27, 2023

Canović: Časopis “Komuna” posvećen Plavu izazvao veliko interesovanje javnosti

Časopis “Komuna” posvećen Plavu izazvao veliko interesovanje javnosti, kazao je Nihad Canović predsjednik opštine Plav.

“Nakon prvog čitanja ovog broja Komune mogu da zaključim da je srećna ona sredina koja može da ispuni toliko stranica sadržaja vrijednog poštovanja.

Bilo je očekivano da će promocija proći uz mnogo lijepih utisaka, jer posebnom izdanju časopisa vrijednost daje to što se na jednom mjestu nalaze priče o događajima, znamenitim ljudima, istoriji, umjetnosti, kulturnom nasljeđu, tradicionalnoj arhitekturi, prirodnim bogatstvima. Zato ovaj broj časopisa predstavlja pravu riznicu velike vrijednosti.

Zašto treba pročitati “Komunu” posvećenu Plavu?

▪️Već na prvim stranicama doživjećete putovanje kroz vrijeme, uz priče o nastanku i razvoju Plava.

▪️Zatim ćete moći da čitate o ličnostima čiji životi, djela i biografije će izazvati veliko poštovanje.

▪️Stranice posvećene spomenicima kulture iz različitih vremenskih razdoblja probudiće ponos, jer su ta materijalna dobra izdržala test vremena, svjedoče o multivjerskom i multinacionalnom skladu i još i danas krase naš kraj.

▪️Opisani običaji i očuvana tradicija oživjeće uspomene starijih i vratiti im lijepa sjećanja, a mladima će približiti simboliku i značaj prenošenja i čuvanja nekih starih vrijednosti.

▪️U časopisu su živopisno opisani naši prirodni dragulji, predstavljeni događaji i manifestacije, uz isticanje njihovog stvarnog značaja, naš fudbalski prvoligaš FK “Jezero”, ali i druge društvene djelatnosti koje su se uspješno razvijale u Plavu, što će možda iznenaditi čitaoce. “

Izvro: fb profil Nihad Canović

O nama admin

Check Also

Nova džamija u Balotićima vakuf budućim generacijama

Ove godine Medžlis Islamske zajednile Rozaje je bogatiji za još jednu džamiju i još jedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.