Mar 26, 2023

Muftija skadarski: “Albanski muslimani u Švicarskoj, ambasadori vrijednosti vjere!”

Muftija skadarski: “Albanski muslimani u Švicarskoj, ambasadori vrijednosti vjere!”

Na poziv Islamskog kulturnog centra Wintenthur, Švicarska, muftija skadarski imam Muhamed B. Sytari učestvovao je u raznovrsnim aktivnostima koje je ovaj Islamski centar organizirao od 24. do 25. septembra 2022. godine.

U nezaboravnoj večeri prikupljanja sredstava za projekat nove centralne džamije, u subotu uveče, 24. septembra 2022. godine, u atmosferi poverenja, bratstva i dokazanog dobročinstva, muftija Sytari se zahvalio organizatoru na velikodušnom pozivu i ovom istorijskom dostignuću za sve albanske islamske zajednice u Švajcarskoj.

Skadarski muftija je u svom predavanju govorio o velikoj vrijednosti džamije u životu muslimana, o velikom doprinosu Albanaca u izgradnji savremenih islamskih centara na zapadu, kao i o velikoj vrijednosti doprinosa u izgradnja nove kuće.od Allahovih kuća na zemlji!

Skadarski muftija učestvovao je i na ceremoniji postavljanja kamena temeljca nove albanske džamije u Wintenthuru, koja je upriličena u nedjelju, 25. septembra 2022. godine, među vjernicima, lokalnim vlastima, muftiljerima albanskih teritorija, imamima albanskih džamija u Švicarskoj. i mnogo prijatelja. Tokom ove posete Švajcarskoj, muftija se susreo i sa mnogim istaknutim albanskim imamima, učenjacima i islamskim propovednicima, koji sa punom predanošću rade u Švajcarskoj i Nemačkoj, kao i sa časnim muftiljerima Bujanovca, Tetove, Gostivara, Struge itd. .

O nama admin

Check Also

PROF. NERMIN EF. HUSEINOVIĆ IZABRAN ZA GLAVNOG IMAMA ISLAMSKE ZAJEDNICE I KULTURNOG CENTRA PLAV–GUSINJE U NEW YORKU

PROF. NERMIN EF. HUSEINOVIĆ IZABRAN ZA GLAVNOG IMAMA ISLAMSKE ZAJEDNICE I KULTURNOG CENTRA PLAV–GUSINJE U …

Leave a Reply

Your email address will not be published.