Jun 2, 2023

Sirija

Sirija
Nekada lepota Mediterana.

Danas je 7 miliona Sirijaca raseljeno unutar Sirije jer su im domovi potpuno uništeni. Još 2,5 miliona živi u šatorima ili pod vedrim nebom. Dodajte ovome još 6 miliona Sirijaca koji su pobegli ili proterani iz zemlje. Samo u Turskoj njih blizu 5 miliona. Preko 500.000 ubijenih, od toga 60.000 dece. Preko 1,2 miliona povređenih, od čega 800 hiljada žena, staraca i dece.
Infrastruktura zemlje je potpuno uništena. 30 hiljada džamija i drugih verskih objekata poravnjeno sa zemljom. 70% škola je bombardovano i pretvoreno u ruševine. Polovina bolnica više ne postoji, a od spomenika islamskog kulturnog blaga nije ostala nijedna cigla na cigli. Sirija danas liči na Nemačku posle Drugog svetskog rata.
Sva ova katastrofa je u ime svrgavanja Asada, da li je Asad još tu? Kakva prevara i kakva tragedija!!
Često sam pisao o Siriji. Izložio sam teme i prikazao stvarnu situaciju Šama, dragog muslimanima. Šta da napišem danas?! Šta da napišem osim strašnih brojki koje je rat u Siriji ostavio iza sebe.

A šeik Ramadan al-Buti je ubijen u džamiji dok je držao predavanje. Pozivajući muslimane da prestanu da se bore. Zato što je ovaj rat, rekao je, zavera protiv muslimanske zemlje, protiv islamskog blaga. To je rat za uništenje Sirije. Da uništimo naš voljeni Šam. Ovaj rat nije rat za rušenje vlasti kako vas obmanjuju, već je to rat protiv islama i muslimana, rekao je šeik Ramadan al-Buti…!

piše: Mensur Zukorlić

O nama admin

Check Also

Prenosim vam jednu priču koja se desila u Turskoj za vrijeme ovog zemljotresa

Prenosim vam jednu priču koja se desila u Turskoj za vrijeme ovog zemljotresa Događaj se …

Leave a Reply

Your email address will not be published.