Sep 27, 2023

DR. SALAHUDIN KEFTARO ODRŽAO PREDAVANJE U SKADRU

Dana 13.11.2022 dr. Salahudin Keftaro održao je predavanje u Skadru.

U predavanju punom mudrih poruka i korisnih uputstava za sve, dr. Salahudin Keftaro, dragi prijatelj iz Damaska, Sirija, obratio se gostima na događaju koji je organizovalo Muftijstvo Skadar, u subotu, 12. novembra 2022. godine.

U prisustvu imama, pozivatelja, studenata, predavača i pozvanih intelektualaca, dr. Keftaro je naglasio da: “Albaniju vidimo kao simbol suživota i međureligijskog sklada, zemlju koju volim sve više, jer uživam u smirenosti, atmosferi sigurnosti i povjerenju među ljudima!”
Također je kazao: “Sa suzama u očima pratio sam obnovu slobode vjerovanja u Albaniji!”

Rekao je da: „Aktuelni period, u kojem se obilježavate ponovno odobrenje vjere i vjere, podsjeća me na blistavu simboliku hafiza Sabrija Kočija, svojom veličanstvenom pojavom, tog obilježenog dana kada sam ga pratio sa suzama u svom oči i , shvatio sam da se ovo svjetlo vjere nikada ne gasi!”
Dr. Salahudin Keftaro pozvao je prisutne da razmisle o tome da je: “Dolazak islama sa božanskim redom: ‘Čitaj!’, kvalitativni skok od neznanja do znanja, od sahranjivanja maloljetnih djevojaka do sahranjivanja zlih poroka i zaostalosti!”.

Aktivnost je pozdravio i muftija skadarski, imam Muhamed B. Sytari, koji je istakao da: „Simboli islamskog oporavka, kao što je istorijski dan 16. novembar 1990. godine, kada je u Skadru, u Olovnoj džamiji, klanjana molitva petkom a održano je veliko okupljanje vjernika, koji su svjedočili o veličini vjere i religije; oni su božanski blagoslovi, dati nam da nas pozovu da se pogledamo u ogledalo!”

Takođe, pozdravljajući islamskog mislioca iz Damaska ​​u Skadar, rekao je: „Poseta dr. Salahudina Keftara Skadru je blagoslov koji nas poziva da se vidimo u ogledalu gde bi trebalo da bude islamski poziv i put smrti. !”.

O nama admin

Check Also

PREDAVANJE ZA ŽENE U DŽEMATU NA KARABUŠKOM POLJU

PREDAVANJE ZA ŽENE U DŽEMATU NA KARABUŠKOM POLJU Sinoć je u džematu na Karabuškom polju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.