Sep 27, 2023

Depresivno stanje je dato čovjeku da bi razmišljao o sebi!

“Mi ćemo vas dovoditi u iskušenje malo sa strahom i gladovanjem, i time što ćete gubiti imanja i živote, i ljetine. A ti obraduj izdržljive.” (El-Beqara, 155).

“Divno li je stanje vjernika, zaista je za njega uvijek dobro, a to nema nikoko osim vjernik. Ako ga zadesi nešto lijepo,zahvali se Allahu pa bude dobro,a ako ga zadesi nekakva nedaća,on se strpi pa mu opet bude dobro.“ (Muslim, 27.)

„Onaj ko kakvo zlo učini ili se prema sebi ogriješi pa poslije zamoli Allaha da mu oprosti- naći će da Allah prašta i da je milostiv.“ ( En-Nisa, 110)

Poslovica kaže: “Ono što te ne ubije, to te ojača“.

Iskušenja su za vjernike veliko dobro očvršćavaju našu vezu s Gospodarom, u njima vježbamo svoj sabur i učimo se uživati u njemu, u iskušenjima shvatimo da smo nejaka bića i osjetimo Allahovu potpunu moć i vlast nad nama. U iskušenjima često dovimo Gospodaru i osjećamo smiraj u druženju s Kur’anom, tek tada osjećamo najljepšu slast ibadeta.

O nama admin

Check Also

Tipovi ličnosti (po Jungu)

Po riječima Švajcarskog psihijatra, osnivača analitičke ilikompleksne psihologije, Karla Gustava Junga, postoji šesnaest tipova ličnosti. Njegova …

Leave a Reply

Your email address will not be published.