Jun 2, 2023

U Plavu već teku predavanja koja su organizovana svake nedelje sa jacije namaza u Staroj džamiji

U Plavu već teku predavanja koja su organizovana svake nedelje sa jacije namaza u Staroj džamiji.

Mersid ef. Halilović je kao i svake godine organizovao taj zimsli ciklus predavanja. Ovog puta Fuad ef. Šabović je imao priliku da se obrati džematlijama i održi vaz upućujući im savjete da kome Allah podari imetak na ovom dunjaluku, da ga to ne odvrati od sjećanja i pokornosti Njemu Uzvišenom, poruke da ne gubimo vrijeme uzaludno nego da iskorišćavamo svaku minutu u nečemu sto je korisno za nas i naše familije.

U Plavu su se imami organizovali i pokrivaju sva ta predavanja koja teku svake nedelje od jacije namaza.

Ono što je dobro jeste da ima i predavanja za žene koja održava prof. Selma Muminović u džamiji Šabovića svake Subote sa jacije. Imajući u vidu da su žene zapostavljene u tom segmentu društva i druženja a naravno i posjećivanja džamija, pozitivna je stvar što se kroz predavanja i druženja one bolje upoznaju sa svojim pravima i što to im omogućava da nauče bolje metode kroz život Poslanika, a.s., kako odgajati djecu u duhu islama.
A pored svega imamo i radosnu vijest, a to je da će nam ove nedelje u 14:30h sati biti musafir Sara Sabri, u džematu Šabovića džamiji što nam predstavlja dodatnu motivaciju da još više radimo na okupljanju našeg naroda Plava…

 

O nama admin

Check Also

POMOĆ ZA 11 PORODICA BEZ JEDNOG RODITELJA – JETIMI – POMOZI.ME

POMOĆ ZA 11 PORODICA BEZ JEDNOG RODITELJA – JETIMI Humanitarna organizacija “Pomozi.me” vrijedno radi na …

Leave a Reply

Your email address will not be published.