Mar 26, 2023

Burna polemika poslanika zbog koncerta u Skupštini

Poslanici su na današnjoj sjednici Skupštine odali počast žrtvama u Štrpcima minutom ćutanja, nakon čega je usvojen dnevni red, a potom je održan i mini muzički koncert u plenarnoj sali parlamenta, koji je izazvao negodovanje među pojedinim poslanicima.

”Ovaj koncert je poklon za postizanje kompromisa. Kultura je nešto što nas spaja i pomiruje sve različitosti. Svima su nam puna usta pomirenja i nadam se da je ovo doprinos tome”, kazala je potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak.

Poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić poručuje da danas nije bilo mjesto, a ni vrijeme za ovu vrstu performansa.

”Danas nije bilo mjesto a ni vrijeme za ovu vrstu kulturnog performansa. Ne možemo danas kada se sjećamo nevino stradalih i odajemo počast, preko toga danas lijepiti koncert. Razumijem vaše napore, ali danas nije bilo ni mjesto ni vrijeme da se preko nevinih kostiju derogira minut ćutanja”, istakao je Mustafić.

Sa njim je saglasna i Draginja Vuksanović Stanković, koja je istakla da ne može da vjeruje da neko ko pokriva tako važnu državnu funkciju na ovaj način vodi računa o današnjem danu.

“Treba da vodite računa o datumu, da se nakon minuta ćutanja izvodi ovaj performans?! Gdje vam je protokol?”, pitala je poslanica SDP-a.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović je kazala da je u pitanju klasična muzika koja se koristi i kada su dani žalosti.

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković je istakao da se važna situaciju za društvo prevara u cirkus.

“Nemojte nam vi pričati o kulturi i na koji način treba da obilježavamo važne stvari za naše društvo”, poručio je Živković.

Izvor: CDM, S.Đukanović

O nama admin

Check Also

Održana promocija knjige “Arhaika Bihora-jezički ethos za čovjekov logos”

Održana promocija knjige “Arhaika Bihora-jezički ethos za čovjekov logos” Dana, 27. februara, u zgradi Mešihata …

Leave a Reply

Your email address will not be published.