Dec 10, 2023

MIZ BAR: PROMOCIJA I PREDAVANJE, KNJIGA AUTORA NEDIMA BOTIĆA

PROMOCIJA I PREDAVANJE KNJIGA AUTORA NEDIMA BOTIĆA

10.03.2023m./17.08.1444h.

Sinoć su otvorena vrata Kongresne sale u kojoj su promovisane knjige „Otvori vrata sreć“ i „Život ispočetka“ autora hfz. Nedima Botića.

Dok su meleki spuštali kapi kiše sa neba, Glavni imam mr Muidin ef. Milaimi je proučio ašere iz Kur’ana.

Glavni imam mr Muidin ef. Milaimi poselamio je prisutne i izrazio svoje zadovoljstvo i radost što Medžlis Islamske zajednice Bar ima priliku po drugi put da ugosti hafize, bračni par Botić.

Jedan od recezenata knjige „Život ispočetka“, Džemal ef. Dacić: „Hafiz NEdim Botić je pokazao da živi sa Kur’anom. I kaže da sve što je dobio dobio je zahvaljujući Kur’anu. Kur’an treba da bude vodilja u našem životu, da odagna sve ono ružno, loše misli… Kada on bude naš vodič, nećemo se žalostiti, već ćemo imati pravac koji se sunet zove. Poslanik a.s. je koračao stazama koje su slijedili 124 hiljade vjerovjesnika. Poslanik a.s. je hodao utabanom vjerovjesničkom stazom i amanet ostavio da tom stazom hodamo kako bi usrećili sebe, svoje hanume, djecu, sve ljude oko nas.“

Amina Mujela Botić govorila je o duhovnom srcu, kako je navela: „Što osjećam ili ne osjećam svoju vjeru, znam da ima duhovno srce.“. Ono je čisto ukoliko slijedimo Kur’an, Allahov govor i sunnet Poslanika a.s. Činjenjem grijeha na srcu se javljaju crne mrlje. Za neke grijehe potrebno je samo zatražiti oprosta, dok za neke je potrebno više truda, napora kako bi se osoba udaljila od njih i svom duhovnom srcu priuštila spas i izbavljenje od crnih mrlja koje guše.

Hafiz Nedim Botić je govorio o svom životnom putu, o bolesti koja traje više od dvadeset godina. Pored bolesti, njegov životni put bio je ispunjen raznim iskušenjima, ali vjera u Allaha Uzvišenog je unijela poptunu promjenu i sreću.

Kao dijete koje je bio žrtva psihičkog nasilja od strane svojih vrnjaka, bila mu je potrebna posebna „Snaga“ kojom će se odbraniti. Svu snagu i motivaciju je pronašao u Kur’anu.

Kur’an je njegov vodič u kojem nalazi svoju sreću, zadovoljstvo, smiraj.

Glavni imam podsjetio i posavjetovao je da namaz, klanjanje Allahu Uzvišenom, niko ne smije da propusti. Da predstojeći mjesec Ramazan bude svima „Život ispočetka“, prekretnica za bolji i ljepši život kojim je Allah Uzvišeni zadovoljan.

O nama admin

Check Also

Rejhan ef. Hot održao predavanje u Plavu 

Rejhan ef. Hot održao predavanje u Plavu Na poziv Medžlisa Islamske zajednice Plav, 17.03.2023. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.