Mar 26, 2023

Održano predramazansko savjetovanje imama

Održano predramazansko savjetovanje imama

U organizaciji Uprave za Da’vu i obrazovanje Mešihata IZu CG, održano je predramazansko savjetovanje za Glavne imame, Imame i predsjednike Medžlisa.

Uvodno obraćanje imao je pomoćnik Reisa za Da’vu i obrazovanje Rahman ef. Kačar govoreći o planiranim aktivnostima na svim nivoima, u džematu, u Medžlisu i aktivnostima Mešihata i svih uprava i ustanova Islamske zajednice.

Sljedeće izlaganje imao je direktor Medrese, Amer ef. Šukurica, koji je govorio od ulozi Medrese, njenih profesora i učenika u ramazanskim aktivnostima i uopšte vjerskom životu.

Treće izlaganje imao je dr. Behlul ef. Kanaqi, prvi pomoćnik Reisa. On je govorio o aktivnostima Islamske zajednice u humanitarnom radu tokom Ramazana i tokom godine.

Četvrto izlaganje imao je Fuad ef. Čekić, sekretar Mešihata. On je govorio o medijskom predstavljanju Islamske zajednice, s posebnim osvrtom na radio Fatih i njegov ramazanski program.

U drugom dijelu savjetovanja, uslijedila je diskusija svih učesnika, gdje su se čuli konstruktivni prijedlozi za što bolju organizaciju nastupajućeg ramazana.

O nama admin

Check Also

Čuvaj Allaha!

Hvala Allahu, dž.š., Gospodaru svjetova. Na svim blagodatima koje uživamo svakodnevno. I hvala Njemu koji …

Leave a Reply

Your email address will not be published.