Sep 27, 2023

HUMANITARNO BAJRAMSKO VEČE

HUMANITARNO BAJRAMSKO VEČE

Trećeg dana bajrama (nedjelja, 23.04.2023. godine), u velikoj sali Centra za kulturu održano je “Humanitarno Bajramsko veče”.

Organizator programa je džemat Sutivan, a projektom je koordinisao profesor muzičke kulture Almir Martinović.
Članovi hora “Bulbuli” i polaznici mekteba iz džemata Sutivan pripremili su raznovrsan kulturno-umjetnički program uz koji su prisutni mogli uživati radujući se Bajramu.

Ova večer bila je posebna iz razloga što su organizatori odlučili da novac prikupljen od ulaznica, koju su prisutni sami odredjivali, usmjere kao bajramski poklon udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “OAZA” iz Bijelog Polja.
Članovi udruženja “OAZA” i zaposleni u njemu prisustvovali su ovoj večeri. Oni su zajedno sa članovima hora “Bulbuli” otpjevali himnu posvećenu djeci sa posebnim potrebama.

Poželjevši srdačnu dobrodošlicu prisutnima program je otvorio imam džemata Sutivan Mirsad ef. Burdžović.
“Nekada mnogo pričamo o vjeri, ja kao imam, efendija, mogao bih večeras da vam držim dersove i predavanja, ali ne želim.
Želim da noćas govori ova mladost, da nam oni ovim svojim postupkom pokažu šta ih je naučio Ramazan od kojeg smo se nedavno rastali.- poručio je Mirsad efendija.

Nejra Mekić predsjednica udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “OAZA” kazala je:
“Udruženju “OAZA” znači svaki vid podrške jer ova djeca i omladina trebaju biti jednako prihvaćeni u društvu. Udruženje ima odredjenih finansijskih nedostataka, zato smo večeras jako zahvalni Islamskoj zajednici i džematu Sutivan na brizi koju su pokazali i programu koji su nam priredili.”

Na kraju programa prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijelo Polje Enis ef. Burdžović.

“Ovo nisu djeca sa posebnim potrebama, ovo su djeca sa posebnim darovima. Svjesno kažemo darovima jer njihovo prisustvo i postojanje medju nama, naša ljubav prema njima, dokaz su koliko ljubavi može stati u čovjeku.
Ova noć i ova omladina džemata Sutivan pokazuju kako da se radujemo Bajramu, pokazuju da onda i kada se radujemo možemo činiti dobro.” kazao je.

O nama admin

Check Also

FIJASKO BOŠNJAČKE POLITIKE

FIJASKO BOŠNJAČKE POLITIKE Nakon cirkusa koje su nam u posljednje vrijeme priredili brojni političari i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.