Sep 27, 2023

FIJASKO BOŠNJAČKE POLITIKE

FIJASKO BOŠNJAČKE POLITIKE

Nakon cirkusa koje su nam u posljednje vrijeme priredili brojni političari i političke stranke, treba, konačno, podvući crtu i pogledati istinu u oči! Ovdje mislim na bošnjačke političare, a ne na druge – jer njihov cilj je i previše otvoren i poznat!
U narednim danima pokušat ću biti iskren i iznijeti, prema mom skromnom promišljanju, neke od razloga totalnog poraza bošnjačke politike, ukliještene između nacionalističkih, rasističkih i fašističkih planova i programa naših susjeda, ali i licemjerne politike Međunarodne zajednice.
Prvi razlog našeg fijaska je: POTPUNO IZOSTAVLJANJE INTELEKTUALNE ELITE I SJAJNIH MISLILACA NAŠEG NARODA!
Kod naših komšija jasno je da su najveće umne glave radile i rade na ostvarivanju nacionalističkih ideja i pokušaja prekrajanja granica, a pod tim mislim na Akademiju nauka (znanosti) i umjetnosti iz Beograda i Zagreba. Pa ako njima još dodamo veliki broj moćnih centara i institucija iz Međunarodne zajednice koje strateški pripremaju palestinizaciju Bosne i Hercegovine, onda nam tek postaje jasno, da smo naivno djelovali svih ovih 30 godina od agresije do danas.
Naše političke elite, neosvisno o kojim strankama je riječ, gledale su da oni budu autoriteti i „najpametniji“ među Bošnjacima, jer dolazak na vlast im je davao za pravo da čim sjednu na fotelju da, konačno, postaju najpametniji – iako ih taj položaj i funkcija nije nimalo intelektualno ojačala, nego ih je zavarala i u zabludu odvela!
Zato, su umjesto, učenjaka, mislilaca i akademika u svoje redove voljeli dovoditi pekare, mljekare, poduzetnike (koji su ih finasijski pomagali), pa i nedoučene i željne isticanja osobe, koje su im lizali skute i time otvorili našem fijasku sasvim štetne pute!
Osim toga, preporučivali su svojim kadrovima da brzinski završe fakultete i doktorate i preplavili su naše društvo lažnim diplomama ili diplomama sumnjivih univerziteta i sada nam se to itekako obilo o glavu!
Imam osjećaj da kada bi nekima od njih povjerili dvije ovce, do sutra bi izgubili makar jednu!
Ovaj razlog je dovoljan za izdaju ideala za koje se borila Armija R BiH i za koju su živote dali borci i šehidi ove plemenite Domovine!

(Nastavak slijedi sutra, inšaAllah!)

piše: Šefik Kurdić

O nama admin

Check Also

HUMANITARNO BAJRAMSKO VEČE

HUMANITARNO BAJRAMSKO VEČE Trećeg dana bajrama (nedjelja, 23.04.2023. godine), u velikoj sali Centra za kulturu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.